Werkplek

Direct inschrijven

Samenwerking Metalwire B.V.

Van uitzendkracht naar een vaste aanstelling, kan dat?

De afgelopen jaren werd meer dan eens duidelijk dat de uitzendkracht het voor het uitkiezen heeft bij het vinden van een baan. Het aantal vacatures bleef stijgen terwijl het aantal werkzoekenden gelijk bleef. Ook bij de uitzendkrachten zagen we verschillende switches in functies. Het stijgende aantal openstaande vacatures is voor geen enkel bedrijf fijn. Inwerkperiodes worden niet afgemaakt wat binnen het bedrijf weer voor extra werkdruk zorgt bij de collega’s. Samen met Metalwire B.V. hebben wij een oplossing bedacht om de huidige medewerkers te behouden en nieuwe medewerkers aan te trekken. 

Metalwire blog

Mensen in hun kracht zetten’ is de ‘Why’ van Werkplek uitzend- en personeelsdiensten. Om een goede dienstverlenende partij te kunnen zijn moet je de relatie ook écht leren kennen. Dit doen we onder andere door betrokkenheid te tonen in de werkzaamheden en bedrijfsvoering van de klant. ‘De communicatie en de afstemming tussen ons als bedrijf en Werkplek is erg goed. Ook de directe betrokkenheid van de medewerkers van Werkplek bij Metalwire B.V. is fijn om te zien’, aldus Pia Mueters van Metalwire B.V.

 

‘Voordat een nieuwe uitzendkracht start bij een relatie moeten de werkzaamheden glashelder zijn.’

 

In het begin van het jaar 2020 was er hoog verloop van uitzendkrachten op de productie afdeling binnen Metalwire B.V. Buiten een aantal leidinggevende functies bestond de volledige productiegroep uit uitzendkrachten. In een samenwerking met Metalwire B.V. zijn wij gaan onderzoeken wat de hoofdredenen waren voor uitzendkrachten om te switchen naar een andere baan.

 

Hieruit kwamen een aantal onderwerpen die direct zijn uitgewerkt in een plan van aanpak. Denk hierbij aan perspectief bieden aan uitzendkrachten voor de langere termijn en een transparant salarishuis tot het faciliteren van Pools Nederlandse taal cursussen. Door deze aspecten te implementeren in de bedrijfsvoering kan er gewerkt worden aan het behouden van uitzendkrachten met als uiteindelijk einddoel hen een vaste aanstelling te geven.

 

Nu, ruim 2,5 jaar later, plukt Metalwire B.V. daar de vruchten van. Er is een stabiel productieteam opgebouwd. Waarbij een deel van de medewerkers flexibel wordt ingehuurd via uitzendorganisaties en een deel van de medewerkers een vaste aanstelling heeft binnen het bedrijf zelf. Er worden taalcursussen aangeboden en uitzendkrachten weten dat er een kans is op een vaste aanstelling binnen het bedrijf.

 

Zit u nu ook met een soortgelijk probleem en weet u maar niet hoe u uw huidige medewerkers kunt behouden en tegelijkertijd nieuwe medewerkers kan aantrekken? Laat dan uw gegevens achter in het contactformulier en wij kijken graag met u mee! 

Golden circle